Varför startade du företag?

Det fanns en anledning till att du startade företag, kommer du ihåg det? Kanske ville du ha större frihet? Bestämma över din egen tid? Tjäna mer pengar? Stressa mindre? Få mer omväxling? Utsätta dig för större utmaningar? Ta just de uppdrag som du vill ha i stället för att någon annan ska bestämma dina arbetsuppgifter? Ville du att pengarna som du drar in i företaget ska gå ner i din egen ficka (när du har betalat skatten så klart) utan några mellanhänder? Eller något helt annat.

Du som funderar på att starta eget svarar förstås på frågan Varför vill du starta eget?

Ta en stund och reflektera över det här – skriv gärna ner det du kommer fram till.

Läs igenom det du har skrivit när du är klar. Är din anledning att starta eget relevant för dig i dag? Jobbar du efter den? Om inte, vad saknar du för att kunna jobba enligt den? Vad kan du göra redan i dag för att nå dit?

Om anledningen inte är relevant för dig längre: varför vill du driva eget idag? Vad behöver du göra för att jobba som du vill nu?